Choď na obsah
Choď na menu
Králičie mäso
- zaradenie – biele, ľahko stráviteľné, dietetické mäso s jemnou chuťou a vynikajúcimi nutričnými vlastnosťami.
- zloženie :
- nízky obsah tuku, purínu, cholesterolu a sodíka !
- priaznivý obsah minerálnych látok, vitamínov a stopových prvkov!
- vysoký obsah bielkovín bohatých na esenciálne aminokyseliny ! (hlavne lysín, leucín, treonín)
- zdroj omega-3 mastných kyselín !
- priaznivý pomer omega-3 / omega-6 mastných kyselín !
- esenciálne aminokyseliny si naše telo nevie samo syntetizovať, musí ich preto získavať z potravy
- pre človeka sú esenciálne lysín, leucín, treonín izoleucín, fenylalanín, tryptofan, metionín, arginin, valín a histidin (pre deti) Všetky tieto aminokyseliny králičie mäso obsahuje !
- ľudský organizmus je schopný vyprodukovať si všetky mastné kyseliny, ktoré potrebuje s výnimkou dvoch: (obidve sú obsiahnuté v králičom mäsa !) kyseliny linolovej (LA), omega-6 mastnej kyseliny, a kyseliny alfa-linolénovej (ALA), omega-3 mastnej kyseliny
- minerálne Látky obsiahnuté v králičom mäse : draslík | vápnik | horčík | fosfor | železo | meď | selén | zinok.
- vitamíny obsiahnuté v králičom mäsa : komplex vitamínov skupiny B (B1-B12), vitamín E.
Archív
Kalendár
<< |
október / 2022 |
>> |